נשים לאחר לידה זקוקות לתפריט מיוחד, שיהיה עשיר ומחזק ושיעזור בהתאוששות של הגוף. זאת תקופה לא קלה לגוף. הלידה שעברה זה עתה היא אירוע אינטנסיבי שדורשת מאמץ רב. בדרך כלל האישה מוצאת את עצמה סחוטה אחרי ההתמודדות עם הכאב, עם שטף ההורמונים, עם איבוד דם, ואחרי מאמץ ממושך וקשה, עם דאגה, חרדה והתרגשות גדולה. הימים אחרי הלידה מלווים בכאב של תעלת הלידה, חתכים אם היו והתכווצות הרחם. מהצד השני אין לאישה הרבה זמן או אפשרות להתאושש. היא כבר מטפלת בתינוק תובעני, והעבודה היא מסביב לשעון. אם היא מניקה היא גם מייצרת את החלב, פעולה שלוקחת אנרגיה משמעותית נוספת מהגוף. הימים ארוכים, השינה מועטה ויום מתחבר ליום.
זה הזמן לדאוג לאישה, לעשות עבורה את כל המטלות האחרות, ולתת לה את הזמן לעצמה ולתינוק. אם את אמא צעירה, או לקראת לידה כדאי שתקראי את המדריך לאמא הטרייה שבאתר.
בתקופה הזאת כדאי מאוד לשים לב לתזונה של האם, ולתת לה אוכל עשיר, מחזק, מושקע ואיכותי. את השוקולדים והסוכריות שקיבלת מומלץ לשים בצד, או לתת אותם לאורחים שבאים. כדאי שהאמא הטרייה תאכל מזונות מבושלים, עשירים בחלבון, ויטמינים ומינרלים. זה המזן להגביר את הצריכה של הקטניות, האצות, הדגים והבשר, ואפשר להשתמש במזונות על שעשירים במרכיבים מחזקים כמו גוג'י ברי, ספירולינה, כלוריאה, קקאו, שורש מקה ואחרים.
מומלץ לפנות לטיפול כאשר האישה מרגישה תשישות גדולה שאינה משתפרת, או כאשר היא סובלת מבעיות שינה, בעיות הנקה, חוסר בחלב אם, כאבים בעיות במתן שתן וכולי
ריכזנו כאן 3 מתכונים כאלו, שמומלץ להכין ולתת לאישה אחרי לידה.
שיהיה למזל טוב, לבריאות ולהתאוששות טובים.
מרק עוף וגוצ'י ברי
מצרכים:
עוף שלם (רצוי אורגני)
1/4 כוס פירות גוצ'י ברי מיובשים
6 כוסות מים
1 כפית שמן סומסום
3 חתיכות ג'ינג'ר
3 שיני שום
8 פטריות שיטאקי מיובשות
מלח לפי הטעם
הוראות הכנה:
שיטפו את הפירות והפטריות תחת מים זורמים וסננו.
הרתיחו את המים בסיר.
הכניסו את העוף והוסיפו את פירות הגוצ'י המיובשים, הג'ינג'ר, השום והפטריות המיובשות.
הניחו למים לרתוח כ-3 דקות. בשלב זה ניתן להוסיף למרק ירקות אהובים לפי טעמכם האישי.
הנמיכו את הלהבה ללהבה נמוכה ותנו למרק להתבשל כשעתיים.
ברגע שהמרק מוכן להגשה תבלו במלח לפי הטעם.
הגישו חם.
מרק בטטה וג'ינגר
מצרכים:
2 בטטות גדולות
2 פרוסות ג'ינגר
5 כוסות מים
8 תמרים מיובשים
2 כפיות סוכר
הוראות הכנה:
קלפו, שטפו וחתכו את הבטטה לקוביות קטנות.
בסיר מרק, הרתיחו מים והוסיפו את הג'ינג'ר, הבטטה והתמרים.
הרתיחו את המרק בין 2 ל-3 דקות
הנמיכו את הלהבה וצמצמו את המרק כ-35 דקות, עד שהבטטה רכה.
ממש לפני ההגשה הוסיפו מעט סוכר לפי הטעם (לא חובה).
ברפואה הסינית המסורתית הבטטה נחשבת כמטיבה עם מערכת העיכול וכמזינה את הטחול, היא מלחלחת ועוזרת לסדירות מערכת העיכול.
הוספת הג'ינג'ר למרק מעלה את הערכים התזונתיים של הבטטה ויוצר אפקט מחמם.
מרק אצות
מצרכים:
2 כוסות אצות מיובשות
1 כפית שמן סומסום
2 כפיות סויה (עדיף סויה קוריאנית- Gookganjang)
1/2 כפית שום טחון
1/4 כוס חתיכות בשר בקר ( צמחונים יכולים להוסיף במקום 3 כוסות ציר ירקות ו-3 כוסות מים.)
6 כוסות מים
הוראות הכנה:
הניחו את האצות בכלי גדול וכסו במים כ-30 דקות.
סננו את המים וייבשו את האצות.
בסיר למרק הוסיפו 2 כפיות רוטב סויה, 1/2 כפית שום כתוש וכפית שמן סומסום.
הוסיפו את הבקר ובשלו באידוי (להקפיץ) יחד את כל המרכיבים 5 עד 10 דקות.
הוסיפו את המים, הביאו את המים לרתיחה כ-3 דקות.
הנמיכו את הלהבה ובשלו כ- שעה וחצי.
מרק אצות הוא מאכל קוריאני מסורתי, הניתן לאמהות לאחר הלידה. האצות עשירות בקלציום ויוד, נוטריינטים החינויים להזנת האם. מרק זה הוא מאכל הנצרך בקוריאה מדי שנה ביום ההולדת כתזכורת לאוכל הראשון שהאם אכלה והעבירה ליילדה דרך חלב האם. לפי המסורת יחד אתו אמורים לקבל גם מזל טוב ואושר לייתר השנה.
תגובות | הוסף תגובה |
טופס הייעוץ של "בריאת" מזמין אותך לקבל הכוונה אישית מאחד ממטפלי המרפאה.
לטופס 3 שלבים פשוטים וקלים למילוי, בסופו תקבל\י מענה בטלפון, במייל או בפקס, על פי בחירתך.