צמחי מרפא סינים לאי ספיקה שחלתית - רפואה סינית וצמחי מרפא סיניים יכולים להיות פתרון עבור נשים עם אי ספיקה שחלתית מוקדמת, שבה פעילות השחלה נפסקת או יורדת בצורה משמעותית אצל נשים צעירות מתחת לגיל 40. המצב יכול להתבטא בגלי חום, עצבנות, בעיות שינה ומחזור לא סדיר. אי ספיקה שחלתית מוקדמת מקשה מאוד על הכניסה להריון, ואחת הסיבות לאי פוריות.
המאמר מתאר את הבעיה, ומציג מחקר מדעי שהראה כיצד צמחי מרפא סיניים יכולים לעזור לנשים עם אי ספיקה שחלתית מוקדמת, בהקלה על תופעות גיל המעבר, ובשיפור מדדים הקשורים לתפקוד השחלה.
הטיפול בנשים עם רזרבה שחלתית נמוכה מהווה אתגר טיפולי. במאמר זה נציג שלושה תיאורי מקרה של נשים עם תגובה שחלתית נמוכה בטיפולים הורמונליים. תיאורי המקרים מנסים להציג תמונה אמיתית ומורכבת של המצב ושל הטיפול: הקושי והמורכבות מצד אחד, ומהצד השני התקוה, השיפור ושמחת ההצלחה כאשר הטיפול מצליח לשפר את התגובה השחלתית.
כיצד הטיפול במרפאה יכול לעזור לנשים הסובלות מרזרבה שחלתית נמוכה, או נשים שיש להן תגובה שחלתית נמוכה בטיפולי פוריות? המאמר סוקר את הרקע והסיבות לרזרבה שחלתית נמוכה, את המנגנונים דרכם הרפואה הסינית פועלת, ומפרט מתי מומלץ לפנות לטיפול במרפאה כדי לשפר את התגובה השחלתית.
במרץ השנה (2012) פורסם מחקר על פורמולת צמחי מרפא ייחודית, שנועדה לשפר את איכות הביציות בקרב נשים שעוברות טיפולי IVF. הפורמולה מבוססת על ארבעה צמחי מרפא והיא פועלת, ככל הנראה, דרך מערכת החיסון והמערכת ההורמונלית. תוצאות המחקר הראו שיפור משמעותי באיכות העוברים בכמה מדדים. החוקרים בראשות Ushiroyama ושות' ציינו שהתוצאות המעודדות יכולות להצביע על תועלת משמעותית לנשים שסובלות מאי פוריות, עם איכות נמוכה של ביציות ועוברים.
תסמונת השחלות הפוליציסטיות (PCOS, PCO - Polycystic ovary syndrome) היא ההפרעה ההורמונלית השכיחה ביותר בקרב נשים בגיל הפוריות, והגורם השכיח ביותר להפרעה בביוץ.
הטיפול של הרפואה הסינית יעיל באיזון הורמונלי, גרימת ביוץ, וטיפול באי פוריות על רקע של שחלות פוליצסטיות (PCO, PCOS).
הטיפול הטבעי יכול לעזור גם לתופעות אופייניות אחרות כמו אקנה, השמנת יתר ושיעור יתר.
סיכום של סקירה, המקיפה והגדולה שנעשתה עד כה, על השפעת הדיקור על נשים שעוברות טיפולי הפריה חוץ גופית IVF. הסקירה כוללת נתונים של 24 מחקרים ו- 5,807 נשים.
ממצאי הסקירה מציגים את ההשפעה החיובית של הדיקור על תוצאות ה- IVF בשיעור ההריונות ובשיעור הלידות החיות.
הסקירה מציגה ומסכמת את המחקרים שנעשו עד כה, ועוסקת במתודולוגיה של המחקר ברפואה סינית, ובמיוחד בסוגייה של קבוצת הביקורת במחקר.
אביב מסינגר סיכם את הסקירה והוסיף הערות.
פעמים רבות אנחנו נשאלים מהי הדרך המומלצת לשלב את הטיפולים של הרפואה הסינית עם ההפרייה החוץ גופית (IVF): מתי מתחילים, מהי תדירות הטיפולים, האם כדאי לטפל בשאיבה או בהחזרה ועוד. המאמר מפרט את האופן המומלץ לשלב בין הטיפולים, שמבוסס על הניסיון העשיר של המרפאה בטיפול בבעיות פוריות, ובליווי של IVF.
הגישה של הרפואה הסינית לשלב ההשתרשות. מה מתרחש בשלב ההשתרשות, מהם הגורמים המזינים את הרחם, מהו הטיפול בדיקור ובצמחי המרפא לשלב זה, וכיצד ניתן לשפר את סיכויי ההשתרשות והכניסה להריון באמצעות הרפואה הסינית.
מאמר זה עוסק באי הפוריות של הגבר מנקודת מבט מערבית וסינית, ושם דגש על הגישה המשלבת ביניהן. פיתוחי הטכנולוגיה המתקדמים נותנים מענה לרוב הגברים הסובלים מאי פוריות, אולם הם אינם פותרים את הבעיה הראשונית, אלא רק עוקפים אותה. הרפואה הסינית, לעומת זאת, שמה דגש על הגורמים הפנימיים לאי הפוריות ועל טיפול במקור הבעיה.
המאמר מנסה לעזור בהחלטה מתי עדיף לבחור בפתרון המהיר והיעיל של הרפואה המערבית, ומתי כדאי לבחור בגישת הטיפול העמוק והכוללני של הרפואה הסינית.